Γιώργος Κούμας: «Έχουμε όλοι υποχρέωση να προστατεύσουμε τις διοργανώσεις μας»

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας ήταν παρών στην κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca - Cola.

"Οι διοργανώσεις του Κυπέλλου Coca - Cola και του Πρωταθλήματος Cyta μπαίνουν σε καθοριστική φάση και έχουμε όλη υποχρέωση με τις δηλώσεις και τις πράξεις μας να τις προστατεύουμε", ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο κ. Κούμας. 

Αναλυτικά η ομιλία του Προέδρου της ΚΟΠ:

Κυρίες και κύριοι
Σας καλωσορίζω στην κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca – Cola. Ιδιαίτερο καλωσόρισμα απευθύνω στην εκπρόσωπο της χορηγού εταιρείας, την Κάλια Πατσιά.

Με κάθε ευκαιρία, ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην  Coca – Cola η οποία από το 1962, δηλαδή εδώ και 60 χρόνια,  είναι χορηγός της διοργάνωσης και έχει συνδέσει το όνομα της με το Κύπελλο Κύπρου. Οι ευχαριστίες αυτές δεν είναι καθόλου τυπικές, αλλά απόλυτα εγκάρδιες. Άλλωστε, η σχέση της ΚΟΠ με την Coca – Cola, έχει προ πολλού ξεπεράσει την απλή χορηγική σχέση και έχει εξελιχθεί σε μια σχέση αλληλοσεβασμού και εκτίμησης, η οποία είμαι σίγουρος πως θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Το Κύπελλο Κύπρου Coca - Cola είναι μια ιστορική διοργάνωση με μεγάλο κύρος και μεγάλη σημασία η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και αποτελεί σημείο αναφοράς. Η κατάκτηση του, συνεπάγεται με συμμετοχή στο  Europa League, κάτι που δίνει ισχυρά κίνητρα σε όλες τις ομάδες.

Αγαπητοί εκπρόσωποι των Σωματείων
Μπορώ να αντιληφθώ την αγωνία σας αναμένοντας να μάθετε τον αντίπαλο σας στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca – Cola. Για αυτό και δεν θα μακρηγορήσω.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες σας. Εύχομαι να δούμε θεαματικούς και αμφίρροπους αγώνες που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Τόσο το Πρωτάθλημα Cyta όσο και το Κύπελλο Coca - Cola μπαίνουν σε καθοριστική φάση. Οι διοργανώσεις μας είναι άκρως ανταγωνιστικές και ενδιαφέρουσες.  Έχουμε όλοι υποχρέωση,  μέσω των δηλώσεων αλλά και των πράξεων μας να τις προστατεύσουμε και να αφήσουμε το φίλαθλο κοινό να τις χαρεί, χωρίς να βάζουμε νερό στο μύλο της προκατάληψης και του φανατισμού.

Αγαπητοί φίλοι
Οι πρόσφατες χαλαρώσεις των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, επιτρέπουν πλέον αυξημένη παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Όμως, πρέπει να έχουμε όλη η υπόψη μας πως η Πανδημία δεν έχει τελειώσει και πως, ως ομάδες και ως φίλαθλοι, πρέπει να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα.

Σας ευχαριστώ.