Νιλ Λένον: «Η κατάκτηση του Κυπέλλου θα είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να κλείσει η χρονιά»

Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Διαβάστε τη συνέντευξη του προπονητή της Ομόνοιας Νιλ Λένον στο περιοδικό του τελικού Κυπέλλου Coca - Cola που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. 
 

-Θα διεκδικήσετε ένα τρόπαιο στην Κύπρο, λίγο μόνο καιρό μετά που ήρθατε στην Ομόνοια. Πως νιώθετε για αυτό;

«Είναι ένας πολύ καλός αγώνας για εμένα. Σημαίνει πολλά αν κερδίσουμε το κύπελλο. Θα παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει κίνητρο. Τα πήγαμε πολύ καλά στο θεσμό του Κυπέλλου. Αποκλείσαμε στα ημιτελικά μια πολύ καλή ομάδα όπως η Ανόρθωση, έτσι κερδίσαμε το δικαίωμα να είμαστε στον τελικό. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται για να έχει την κατάλληλη νοοτροπία ενόψει του τελικού. Θα είναι μια πολύ μεγάλη αίσθηση ικανοποίησης και χαράς το να κερδίσω ένα τρόπαιο εδώ στην Κύπρο».
 
-Πέρασαν δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που η Ομόνοια κατέκτησε το Κύπελλο ενώ, η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο, θα αγωνιστεί στο Europa League. Αυτά τα στοιχεία, βάζουν επιπλέον πίεση στην ομάδα σας για επιτυχία στον τελικό;

«Όχι, δεν μπορείς να σκέφτεσαι για το τι θα έρθει μετά. Απλά θα συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι, δεν θα δώσουμε σημασία στα γύρω-γύρω και στο τι λέγεται. Είναι ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, θα είναι 90 ή 120 λεπτά και πρέπει να μείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγώνα και θα δούμε τι θα έρθει».
 
-Ποια είναι η άποψη σας για την ομάδα του Εθνικού με την οποία θα παίξετε στον τελικό;

«Τους είδα μερικές φορές και παίξαμε και μαζί τους. Έχουν κάποιους καλούς παίκτες. Τα αποτελέσματά τους απέναντι στην ΑΕΚ ήταν εξαιρετικά. Είναι μια ομάδα που αξίζει σεβασμό, έχει καλό τρόπο παιχνιδιού, είναι ευέλικτη με τον σχηματισμό της και έχει επίσης ταχύτητα. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Καταλαβαίνω αν κάποιος μας θεωρεί φαβορί, όμως είναι ένας τελικός Κυπέλλου και τα πάντα μπορούν να γίνουν. Όπως είπα, απλά προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και θα πάμε στον αγώνα  πολύ αισιόδοξα».
 
-Ποια είναι τα στοιχεία που καθορίζουν το νικητή σε τέτοιες αναμετρήσεις;

«Να προσαρμοστείς στην ατμόσφαιρα και να μην αγχωθείς. Ήμουν ξανά σε τελικούς, χάνοντας μάλιστα μερικούς. Είναι μοιρασμένα τα πράγματα όταν φτάσεις εκεί και είναι καλό που έχουμε έμπειρους παίκτες. Πραγματικά θα χρειαστεί πολλή συγκέντρωση. Είναι μια δύσκολη χρονιά για τον Σύλλογο όμως οι παίκτες προσπαθούν να ανατρέψουν την κατάσταση τους τελευταίους 3-4 μήνες και αυτός θα είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να κλείσει η σεζόν».
 
-Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, υπάρχει διαφορά μεταξύ των ομάδων. Θεωρείται πως αυτό επηρεάζει τις πιθανότητες για κατάκτηση του Κυπέλλου; Ότι δηλαδή υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ;

«Όχι. Έχω δει αουτσάιντερ να κερδίζουν τελικούς πολλές φορές. Η Γουίγκαν κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι, η Γουίμπλεντον κέρδισε τη Λίβερπουλ, η Πόρτο κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Εθνικός έχει πολλή κίνητρο σε αυτό το παιχνίδι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Όπως είπα πρέπει να μην ακούμε τι λέγεται και να συγκεντρωθούμε στον αγώνα. Θα τον προσεγγίσουμε όπως προσεγγίζουμε κάθε αγώνα».
 
-Έχετε ζήσει ξανά την εμπειρία της συμμετοχής σε τελικό και κατάκτηση του Κυπέλλου στην Σκωτία. Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστούς τους τελικούς Κυπέλλου κατά την άποψη σας;

«Είναι το τέλος της σεζόν και θέλεις να τελειώσεις ωραία. Έχω πολλές εμπειρίες από την Σκωτία, κέρδισα 4 τελικούς ως προπονητής. Θα έχει ένταση, ίσως άγχος όμως δεν αλλάζει κάτι για εμένα. Έχω πίστη στους παίκτες μου, είναι επαγγελματίες και έχουν μια δουλειά μπροστά τους. Πολλοί παράγοντες ίσως πάνε εναντίων σου. Πρέπει να συγκεντρωθείς και να είσαι ανταγωνιστικός».

 


Άλλες Ειδήσεις