Απόλλων και Ομόνοια διεκδικούν το 74ο Κύπελλο (18:30, Τσίρειο Στάδιο, MEGA)

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Όμορφο στιγμιότυπο από αγώνα Πρωταθλήματος μεταξύ του Απόλλωνα και της Ομόνοιας.
-------------------------------
 
Η αγωνιστική περίοδος 2015 – 2016 ολοκληρώνεται σήμερα με τη μεγάλη γιορτή του τελικού στο Τσίρειο Στάδιο.
 
Πέντε χρόνια μετά, Απόλλωνας και Ομόνοια θα συναντηθούν ξανά στον τελικό του Κυπέλλου Coca - Cola αλλά σε διαφορετικό γήπεδο και με την υπόσχεση για θέαμα υψηλού επιπέδου. 
 
Στις 18 Μαίου 2011 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στο Στάδιο ΓΣΖ και η Ομόνοια μετά το ισόπαλο 1-1 επικράτησε με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι.
 
Ο φετινός τελικός μετά από κλήρωση θα διεξαχθεί στο Τσίρειο Στάδιο και θα αρχίσει στις 18:30 με απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το MEGA. 

Για σκοπούς έκδοσης εισιτηρίων γηπεδούχος είναι ο Απόλλωνας και φιλοξενούμενη η Ομόνοια.
 
Οι φίλοι του Απόλλωνα θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από τη δυτική κερκίδα και οι φίλοι της Ομόνοιας από τη δυτική κερκίδα. Οι πόρτες του σταδίου όπως ήδη ανακοινώθηκε θα ανοίξουν στις 16:30. Κατά την είσοδο των φιλάθλων στο Στάδιο, τα εισιτήρια τους θα ελέγχονται ηλεκτρονικά.
 
Το πρόγραμμα του τελικού θα περιλαμβάνει το τελετουργικό από τη χορηγό εταιρεία Coca – Cola που για μια ακόμη φορά θα δώσει ξεχωριστή νότα στη γιορτή του ποδοσφαίρου.
 
Τελευταία κατάκτηση Κυπέλλου για την Ομόνοια ήταν το 2012 όταν νίκησε με 1-0 την ΑΕΛ στο Στάδιο ΓΣΠ.
 
Ο Απόλλωνας επιστρέφει σε τελικό μετά από τρία χρόνια αφού το 2013 είχε κατακτήσει το τρόπαιο σε βάρος της ΑΕΛ νικώντας την με 2-1.
 
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν άλλες τέσσερις φορές φέτος στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος Cyta. Δύο στην πρώτη φάση και δύο στη δεύτερη φάση, καθώς συμμετείχαν στον πρώτο όμιλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο Σάββατο συναντήθηκαν στο τελευταίο ραντεβού του Πρωταθλήματος (κέρδισε 2-1 ο Απόλλωνας στο ΓΣΠ) και σήμερα κλείνουν την αυλαία με τον τελικό του Κυπέλλου Coca - Cola.